26 april 2021

5 tips om schimmel vermijden in de badkamer

In de badkamer is het vaak warm en vochtig. Helaas dus ook een ideale broeiplaats voor schimmels. Zoals altijd geldt: voorkomen is beter dan genezen. Lees hier onze tips!

  1. Zorg voor een goede ventilatie. Door een goed geplaatste afvoer zorg je ervoor dat de badkamer droog blijft na gebruik. Mechanische ventilatie is beter dan een raam openzetten na het douchen, omdat de koude buitenlucht er juist voor zorgt dat er snelle condensvorming is. Mechanische ventilatie zuigt de lucht meteen naar buiten waardoor schimmel geen kans krijgt.
  2. Zorg voor een goede isolatie. Soms wordt schimmel niet enkel veroorzaakt door de condens maar is een gebrekkige isolatie van de muren of plafond de boosdoener. Bij de plaatsing van een nieuwe badkamer is het dus essentieel om hiermee rekening te houden
  3. Het belang van juiste aansluitingen. Bij het plaatsen van een nieuwe badkamer zijn vaak de leidingen ook aan vervanging toe. Oude aansluitingen kunnen niet meer 100% waterdicht zijn met lekken en schimmelvorming als gevolg. 
  4. Gebruik de juiste verf. Er bestaat speciale vochtwerende/ anti-schimmelverf voor vochtige ruimtes
  5. Zorg voor een juiste afwerking. Zorg ervoor dat alle voegen en aansluitingen mooi gekit zijn en dat er geen randen zijn waar vocht in kan blijven staan. Hiervoor schakel je best een professional in als je geen ervaring hebt


Badkamer met zwarte kranen inloopdouche


Uw badkamer verbouwen? Een professional inschakelen voor uw nieuwe badkamer?

Boek een kennismakingsgesprek

Onze werkwijze

Zin in meer? Paulus Maatwerk is naast maatkeukens ook gespecialiseerd in maatkeukens en maatkasten

Benieuwd wat onze klanten van ons vinden? Lees hier enkele ervaringen van tevreden klanten.


 

5 tips om schimmel vermijden in de badkamer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x